Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’ın ‘Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı’

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Bir ay süreyle yaşadığımız rahmet, bereket ve merhamet ikliminin ardından Ramazan Bayramına kavuştuk. Bayramın manevi atmosferinin herkesi kuşatmasını, ülkemize ve tüm insanlığa huzur, barış ve ferahlık getirmesini diliyorum.

Ne yazık ki ülkemizi derinden sarsan büyük deprem felaketinin yaralarını sarmaya devam ederken buruk bir bayram sevinci yaşıyoruz. Deprem ateşi bir bölgeye düşse de acısı tüm ülkemizi sardı. Kırılan fayın bir ucu bizim de kalbimize uzandı. Akdeniz Üniversitesi ailesi olarak biz de pırıl pırıl 20 öğrencimizi kaybetmenin acısını yaşıyoruz yüreğimizde. Yine personellerimizin yakınlarından yaşadığımız kayıplar oldu. Buradan tekrar tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine, arkadaşlarımıza başsağlığı ve sabır dileklerimi iletiyorum. Bu büyük felaketin üzerinden iki buçuk ay geçti. Ancak acılar hala çok taze. Bizlere düşen ise bu konuyu gündemimizden düşürmemek ve elimizden geldiğince deprem bölgesine yardımlarımızı sürdürmek.

Her ne kadar buruk bir bayrama girecek olsak da bayramlar aslında bu yaraların sarılması için önemli birer fırsattır. Çünkü bayramlar sevginin, merhametin, paylaşmanın, dayanışmanın, birlik ve beraberlik duygularının güçlendiği özel zamanlardır. Bu zamanları fırsat bilerek bizi biz yapan duygu ve değerleri yeşertmeli, bu toplumda kimsenin yalnız olmadığını göstermeliyiz. Başta depremzedelerimiz olmak üzere, şehit ve gazi ailelerimize, yetim çocuklarımıza, yaşlılarımıza, ihtiyacı olan herkese el uzatmalıyız. 

Bu zorlu süreçte ayrı kalmak zorunda kaldığımız öğrencilerimize de yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz. Onların ne kadar önemli, değerli olduğunu hissettirmeliyiz. Özellikle deprem bölgesinde yaşayan öğrencilerimizin yaşamlarına dokunmak için elimizden geleni yapmalıyız. Çünkü onlar için bu bayram çok daha buruk ve zorlu geçecek. Bayram vesilesiyle kendi ailelerimiz ve akrabalarımızın yanında, öğrencilerimizin de gönüllerini almayı lütfen ihmal etmeyelim.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramınızı en içten dileklerimle kutluyor, sağlık, huzur ve esenlik içinde bir bayram geçirmenizi diliyorum.

Nice mutlu, huzurlu bayramlara erişmek dileğiyle…

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

bayram0.jpg

Eklenme tarihi :20.04.2023 12:39:52
Son güncelleme : 20.04.2023 12:40:08