Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’ın ‘Ramazan Bayramı Kutlama Mesajı’

Değerli Akdeniz Üniversitesi Mensupları,

Kıymetli Dostlar,

Ramazan ayının rahmet, bereket ve huzuru ile geçirdiğimiz günlerin ardından Ramazan Bayramını coşkuyla karşılıyoruz. Başta Akdeniz Üniversitesi ailesi olmak üzere tüm İslam âleminin bayramını en içten dileklerimle kutluyorum.

Bu özel günlerde kalplerimiz sevgi, şükür ve birlik duygularıyla dolup taşarken, bir bayrama daha kavuşmanın ve bir kez daha sevdiklerimizle bir araya gelecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bizi birbirimize daha da yakınlaştıran bayramlar, sevdiklerimizle geçirdiğimiz anların değerini bir kez daha hatırlamamıza vesile oluyor. Son yıllarda bu anların kıymetini de çok daha iyi anladığımızı düşünüyorum.

Birbirimize olan sevgi ve saygımızı pekiştirdiğimiz, yardımlaşma ve dayanışma duygularımızı en üst seviyede yaşadığımız bu özel günlerde bir araya gelerek sevdiklerimizle olan bağlarımızı güçlendirmenin yanında araya mesafe giren dostluklara, halen yaralarını saran depremzedelerimize, bu vatan için yakınlarını toprağa vermiş şehit ailelerimize, ziyaretçi bekleyen yaşlılarımıza, bir küçük ilgiye, şefkate muhtaç sevgi evinde kalan evlatlarımıza dokunmayı da ihmal etmeyelim.

Çünkü bizler birlik ve beraberliği ile her zaman örnek olmuş, yardımlaşma, dayanışma, merhamet duygularıyla nam salmış bir milletiz. Sadece zorda kalmış insanları değil kurdu kuşu düşünen, karıncayı incitmeyen bir medeniyetin evlatlarıyız. Şimdi bu ince düşünceye, birlik ve beraberliğe her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Aile bağlarının zayıfladığı, akrabalık ilişkilerinin göz ardı edildiği ve bireyselliğin yüceltildiği bu çağda şiddet, nefret ve acımasızlık gibi karanlık unsurların giderek arttığına tanık oluyor, dünyanın dört bir tarafında yaşanan zulümlerle kahroluyoruz. Bu sebeple bu zorlu dönemde, insanlığın en temel değerlerini korumak, çocuklarımıza, gençlerimize bu değerleri öğretmek ve insanlık adına umudumuzu canlı tutmak çok daha fazla önem arz ediyor. Bu yüzden büyük küçük demeden elimizden geldiğince çevremizden başlayarak maddi ve manevi desteği, hal hatır sormayı, bir gülümsemeyle de olsa bir hayata dokunmayı çok kıymetli buluyorum.

Bu duyguların zirveye ulaştığı bayramlar ise en güzel vesile bunun için. Özellikle çocuklarımız için hiç tadamayacak olsalar da aile büyükleri ile dolu dolu, neşeli, büyük sofraların başında bizim çocukluğumuzdaki bayram sevincini yaşatmak hala elimizde.

Bu duygu ve düşüncelerle Ramazan Bayramı'nın tüm insanlığa barış, sevgi ve mutluluk getirmesini, bu mübarek günlerde yeryüzündeki tüm insanların huzur ve refah içinde yaşamasını dilerim. Birlikte nice bayramlara ulaşmayı umar, bu özel zamanları sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur içinde geçirmenizi temenni ederim.

Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN

Akdeniz Üniversitesi Rektörü

bayram.jpg

Eklenme tarihi :5.04.2024 16:08:08
Son güncelleme : 5.04.2024 16:08:08