Sanatçı ve öğrenciler sanatsal faaliyetlerini sahilden zirveye taşıd

Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı kapsamında sanatçı ve öğrenciler 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sanatsal faaliyetler gerçekleştirdi.

Antalya'da bu yıl dördüncü Uluslararası Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı gerçekleştirildi. Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu başkanlığında düzenlenen çalıştaya 15 ülkeden akademisyen, yazar, sanatçılar ve öğrenciler katıldı. Bu yıl ilk kez uluslararası boyuta taşınan etkinlikte Akdeniz Üniversitesi’nden uluslararası öğrenciler de yer aldı. Akademisyen, sanatçı ve öğrenciler, “sahilde sanat var” sloganıyla güzel sanatların tüm alanlarında uygulamalı atölye çalışmaları ve workshoplar gerçekleştirdi.

HER MECRADA SANAT

Kemer'deki Saat Kulesi önünden başlayan programda dokuma, sulu ve yağlı boya, geri dönüşümden tekstil tasarımları, dekoratif el sanatları, ebru, tuval üzerine hat başta olmak üzere farklı alanlarda çalışma yapıldı. Daha sonra Olimpos, Adrasan ve Çıralı koylarına düzenlenen tura katılarak teknede sanatını icra eden sanatçı ve öğrenciler, teleferikle 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesine çıktı. Burada ebru, yağlı ve sulu boya, minyatür, keçeden dokumalar yapan katılımcılar sanatın her mecrada yapılabileceğini gösterdi.

SANATÇILARI DOĞAYLA BULUŞTURDUK

Çalıştay Başkanı Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu, 4. Uluslararası Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı'nı uluslararası boyuta taşıdıklarını belirterek "sahilde sanat var" sloganıyla etkinliklerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Sanatın evrensel bir anlatım dili olduğunu belirten Doç. Dr. Mehmet Ali Eroğlu hem uluslararası boyutta hem de farklı yer ve mekânlarda sanatçı ile doğayı buluşturduklarını ifade etti. Tahtalı Dağı'nın zirvesinde de sanat icra ettiklerine dikkati çeken Eroğlu, “Amacımız sanatın, her yerde her türlü hava ve mekân koşulunda ayrım yapılmaksızın yapılabileceğini göstermekti. Sıfırda denizde başladık, sonra zirveye taşıdık. Farklı üniversiteler ve kurumlar destek verdi. Akdeniz Üniversitesi hocaları olarak Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan'dan aldığımız güven ve destekle sanatımızı icra ettik.” dedi.

ULUSLARARASI ÖĞRENCİLERE FARKLI DENEYİM

Güney Sudanlı Akdeniz Üniversitesi öğrencisi Gabriel Belandeto da, öğretim üyelerinin yardımıyla sanatsal etkinlikler yaptıklarını dile getirerek "Türk sanatını yakından öğrendim. Tarihi ve turistik yeni yerler görme imkânımız oldu. Çok faydalı geçti." diye konuştu.

Çalıştay Kemer Belediyesi, KEMİAD ve TURSAB, Kemer BTK ve Akdeniz Üniversitesi başta olmak üzere Süleyman Demirel Üniversitesi, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültelerinin akademik destekleriyle gerçekleştirildi.

Eklenme tarihi :5.09.2023 14:35:00
Son güncelleme : 5.09.2023 14:36:48