Serik İşletme Fakültesi Mezuniyet Sevinci Yaşadı

Akdeniz Üniversitesi Serik İşletme Fakültesi Ekonomi ve Finans Bölümü ile Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri, düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını alarak mezuniyet sevinci yaşadı. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı’nın da katıldığı tören, Hukuk Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Akademisyenler, öğrenciler ve ailelerin yoğun katılım gösterdiği törende duygu dolu ve coşkulu anlar yaşandı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan 2025-2026 Eğitim-Öğretim Yılı Mezuniyet Töreni’nde, mezun öğrencilere yönelik hazırlanan ve Fakültedeki akademisyenlerin öğrenciler için iyi dileklerini paylaştığı “Mezunlarımıza Mesajlar” videosu izletildi.

Açılışta konuşan Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, kendi kızının da işletme fakültesi mezunu olduğunu ifade ederek öğrencilere çok çalışmaları, hayallerinin peşinden gitmeleri ve yaşamlarında mutluluğu yakalamaları tavsiyesinde bulundu. Arıcı, genç mezunların gelecekte önemli başarılara imza atacağına inandığını belirterek tüm mezunlara başarı dileklerini iletti.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Serik İşletme Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hale Balseven, öğrencilerin üniversite hayatı boyunca gösterdikleri emek ve başarıya vurgu yaparak mezunları tebrik etti. Fakülte eğitiminin yalnızca akademik bilgiyle sınırlı olmadığını ifade eden Balseven, öğrencilerin aynı zamanda liderlik, girişimcilik, ekip çalışması ve problem çözme becerileri kazandığını belirtti.

Törende fakülte birincisi olan Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencisi Eylül Karayel de mezun öğrenciler adına bir konuşma gerçekleştirdi. Karayel konuşmasında, eğitim hayatları boyunca kendilerine destek olan ailelerine ve akademisyenlere teşekkür etti.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL VE DİPLOMA TAKDİMİ

Tören kapsamında fakülte birincisi, ikincisi ve üçüncüsüne diplomaları ile hediyeleri takdim edildi. Ardından Ekonomi ve Finans Bölümü öğrencileri mezuniyet yemini ederek diplomalarını aldı. Daha sonra Turizm İşletmeciliği Bölümü öğrencileri de mezuniyet yeminlerini ederek diplomalarına kavuştu.

KEP ATARAK MEZUNİYET COŞKUSUNU YAŞADILAR

Program, öğrencilerin büyük bir coşkuyla kep atmasıyla sona erdi. Mezun öğrenciler ve aileleri unutulmaz anlar yaşayarak mezuniyet sevincini birlikte paylaştı. Tören sonunda toplu hatıra fotoğrafları çekildi.

Eklenme tarihi :21.05.2026 16:43:37
Son güncelleme : 21.05.2026 16:43:49