Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu öğrencilerinden sergi

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri güz dönemini sergiyle tamamladı.

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencileri Medya Planlaması dersi kapsamında tasarlamış oldukları P.O.P. (Point Of Purchase) çalışmalarını sergiledi. Hem öğrenci hem de akademisyenlerden yoğun ilgi gören sergiyle birlikte Türkiye’nin önde gelen ajanslarına mensup başarılı iletişimcilerin jüri üyesi olduğu ödül töreni düzenlendi. Öğrencilerin tasarımlarının hazırlık aşamalarının kayda alındığı eğlenceli anları içeren video gösteriminin ardından öğrencilerin dereceye giren çalışmalarına ödülleri takdim edildi.

TAKIM ÇALIŞMASINA KATKI SAĞLIYOR

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleşen ödül töreninde Yüksekokul Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Hasan Şahin,  Halkla İlişkiler ve Tanıtım programında ders veren akademisyenler ve öğrenciler hazır bulundu. Törende konuşan Müdür Yardımcısı Hasan Şahin, Halkla İlişkiler mesleğinin her şeyden önce bir ekip işi olduğunu, bu tür çalışmaların takım çalışmasının ruhu ve öneminin anlaşılması adına çok önemli olduğunu ifade etti.

MESLEKİ GELİŞİM İÇİN ÖNEMLİ

Öğrencilerin aldıkları eğitimle birlikte gerçekleştirilecek uygulamaların önemine vurgu yapan Öğretim Görevlisi Özlem Mansuroğlu Reyhan, bu tür çalışmaların öğrencilerin mesleki gelişimine katkı sağlayarak sektörün aradığı niteliklerin kazanımı açısından önemli bir role sahip olduğunu belirtti. Disiplinler arası bir alan olan Halkla İlişkiler mesleğinin uygulamada birçok alanın iş birliğine ihtiyaç duyduğunu bu nedenle öğrencilerin aldıkları derslerin yanında profesyonel niteliklerine katkı sağlayacak her çalışmanın kariyer hayatlarında önlerinin açılmasına yardımcı olacağını belirtti.

TECRÜBE KAZANDILAR

Çalışmaları yapan öğrenciler adına söz alan Musab Kahveci, her şeyden önce fuar ve organizasyonlar, alışveriş merkezleri, marketler ve eczaneler gibi farklı pek çok noktada yer alan bu tür stantların tasarım ve yapımının zorluğunu öğrendiklerini belirtti. Buna rağmen çok eğlenceli anlar da geçirdiklerini ifade eden Kahveci, arkadaşlarının da süreç içerisindeki çabalarına şahit olduğunu ve ortaya koydukları bu güzel çalışmalar için hepsini tebrik ettiğini söyledi.

JÜRİ ÜYELERİ SEÇİMDE ZORLANDI

Jüri üyelerinden olan ve birçok ödüllü projede yer alan Rafineri’nin başarılı reklamcıları Songül Çalık ve Büşra Kaymak çalışmaları çok beğendiklerini ve seçim yaparken çok zorlandıklarını belirterek henüz öğrenci olmalarına rağmen sınırlı şartlarda bu kadar güzel çalışmaları ortaya koyan öğrencileri ve buna öncülük eden hocalarını tebrik etti. Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu’ndan mezun olduktan sonra kariyerine Golin’de devam eden iletişimci Aylin Güneş çalışmaları büyük bir heyecan karşıladığını belirterek kendisinin de öğrenciyken benzer çalışmalar yaptığını ve bunun önemini sektöre girdikten sonra daha iyi anladığını söyledi. Güneş de başarıl eserler arasında seçim yapmakta zorlandığını ifade etti.

 

Eklenme tarihi :10.01.2024 17:12:22
Son güncelleme : 10.01.2024 17:13:04