Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda yangın tatbikatı

Akdeniz Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu'nda Kurumlarda Acil Durum Yönetimi çalışmaları kapsamında personel ve öğrencilere yangın söndürme konusunda uygulamalı eğitim verildi. Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Sivil Savunma ve İtfaiyecilik Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Kudret Akpınar'ın ve Öğr. Gör. Oğuz Ümit'in sunumu ile gerçekleştirilen eğitime akademik ve idari personel ile İtfaiye bölümü başta olmak üzere yüksekokul öğrencileri katıldı. Yangın söndürme tüplerinin kullanımı konusunda verilen teknik eğitimin ardından katılımcılara yanan nesnelere söndürme tüpleri ile başlangıç anında müdahale etme denemesi yaptırıldı. Eğitimde acil durumlarda panik, kargaşa ve zaman kaybının acil durumdan daha fazla zarar verebileceği, yapılacak basit müdahalelere herkesin hazır olması gerektiği vurgulandı.

Eklenme tarihi :15.11.2021 14:00:20
Son güncelleme : 30.11.2022 16:40:58