Uluslararası İlişkiler Ofisi Çalışanlarına teşekkür belgesi

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi çalışanları arasında beşinci ve onuncu hizmet yılını dolduranlara Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı tarafından teşekkür belgeleri takdim edildi.
Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı, Uluslararası İlişkiler Ofisi 5. ve 10. Hizmet Yılı Teşekkür Belgesi Takdim Töreninde, Akdeniz Üniversitesi'nin yurtdışına açılan kapısı ve yüzü olmaları sebebiyle Uluslararası İlişkiler Ofisi'ne ve ofis çalışanlarına büyük önem verdiklerini belirterek, 'Yükseköğretim kurumlarında uluslararasılaşmanın önemi her gün daha da artıyor. Bu bağlamda siz ofis çalışanlarımıza büyük görevler düşüyor. Bugüne kadar Koordinatörümüz Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın Hocamızın öncülüğünde uluslararasılaşma yönünde önemli ve kalıcı adımlar attık. Bunlardan en önemlisi Üniversitemiz Uluslararasılaşma Politikası ve Strateji Belgesini yazılı hale getirilmesi oldu. Senato Kararına bağladığımız bu belge ışığında bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Ofis çalışanlarımızın Üniversitemiz uluslararasılaşma faaliyetlerine katkılarının artırarak devam edeceğine inancım tam. Uluslararası İlişkiler Ofisi kadrosunda 5. ve 10. hizmet yılını dolduran personelimize uluslararasılaşma sürecimize verdikleri katkılarından dolayı teşekkür ediyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyorum.' şeklinde konuştu.

BU BAŞARININ SIRRI TÜM ÇALIŞANLARIMIZIN TAKIM RUHU İLE HAREKET ETMESİNDE YATIYOR
Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın ise göreve geldikleri ilk yedi aylık dönem içerisinde Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Politikası'nı YÖKAK çalışmaları kapsamında Senato Kararına bağladıklarını belirterek, 'Bundan sonraki süreçte, Üniversitemizin yurtdışındaki yükseköğretim kurumları ile tesis edeceği akademik iş birliklerinde, Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma Politikası temel prensipleri doğrultusunda THE, QS, ARWU benzeri dünya üniversiteleri sıralamalarında ilk 1.000'de yer alan yükseköğretim kurumlarına öncelik vermeyi sürdüreceğiz. Erasmus+, Free Mover, IAESTE gibi uluslararası değişim ve staj programlarının iş ve işlemleri kesintisiz devam ediyor. Farabi ve Mevlana gibi askıya alınmış programların arka plan çalışmalarını söz konusu programlar yarın açılacakmış gibi yapmaktayız. Uluslararası öğrencilerimizin Üniversitemize kabulünde ve Üniversitemizin yurt dışı tanıtımında Ofisimize düşen görevleri layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz. Bütün iş ve işlemlerimizde 2022 yılı Avrupa Gençlik Yılı prensiplerine uygun hareket etmeye çalışıyoruz. Yürütücülüğü tamamen Ofisimize bırakılmış programların yanı sıra yürütücülüğü bizde olmayan AB projeleri ve Jean Monnet, Fulbright gibi uluslararası burs ve staj programlarının tanıtımını da yaparak çok sayıda öğrencimizin uluslararası fırsatlardan yararlanmaları konusunda önlerini açmaya çalışıyoruz. Bugüne dek az sayıda personel ile çok iş başardık. Tüm bu faaliyetler ciddi bir emek ve çaba gerektiriyor. Bu başarının sırrı tüm çalışanlarımızın takım ruhu ile hareket etmesinde yatıyor. Teşekkür Belgesi alan personelimizi can-ı gönülden kutluyor, özverili çalışmalarından dolayı tüm personelimize teşekkür ediyorum.' dedi.
Tören sonunda Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ayşe Gülbin Arıcı tarafından 10 yılı aşkın hizmet yılı olan Öğr. Gör. Ayça Altay ve Öğr. Gör. Emel Kahraman ile 5 yılı aşkın hizmet yılı olan Öğr. Gör. Bahar Şahin, Öğr. Gör. Alina Aksoy ve İstatistikçi Atahan Taşyürek'e teşekkür belgeleri takdim edildi.




 
 

Eklenme tarihi :5.07.2022 15:13:03
Son güncelleme : 29.11.2022 11:12:37