Uluslararası İlişkiler Ofisi THE yetkilileri ile toplantı gerçekleştirdi

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) yetkilileri ile toplantı gerçekleştirildi.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararasılaşma faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan başkanlığında THE sıralamasında daha yüksek sıralarda yer almak amacıyla neler yapılabileceği ile ilgili bilgi almak üzere THE Bölge Temsilcisi Lewis Tuthill ile online bir toplantı gerçekleştirildi.

İLK KEZ YAPILDI

İlk kez THE yetkilileri ile yapılan toplantı ile ilgili konuşan Prof. Dr. Turhan, “THE yetkilileri ile ilk kez bir toplantıda bir araya geldik. Toplantıda Üniversitemizin Uluslararası görünürlüğünü artırmak amacıyla "THE Campus+ Partner" üyeliği ile ilgili bilgi almanın yanı sıra önümüzdeki yıllarda daha yüksek sıralamalarda yer almak için geliştirilmesi gereken yönlerimizle ilgili bilgi aldık. Oldukça verimli geçen toplantılarımızın devamı gelecek.” şeklinde konuştu.

İLK BİNDE YER ALDI

Akdeniz Üniversitesi, Uluslararası yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Times Higher Education (THE) tarafından yayımlanan 2024 Alan Bazlı Dünya Üniversiteleri Sıralamasında 7 alanda dünyanın en iyi ilk 1000 üniversitesi arasında yer alıyor. Alan bazlı sıralamada pek çok bölümde yükselişini sürdüren Akdeniz Üniversitesi, Klinik ve Sağlık Bilimleri ve Temel bilimlerde Türkiye’deki üniversiteler arasında ilk 4’te, Yaşam Bilimleri alanında ise ilk 3’de bulunuyor. Rapora göre Akdeniz Üniversitesi, Temel Bilimler ile Mühendislik alanlarında 501-600 bandında, Sağlık Bilimleri, Eğitim Bilimleri ve Yaşam Bilimlerinde 601-800 bandında, Sosyal Bilimler ve İşletme ve Ekonomi Bilimleri  alanında ise 801+ bandında yer alırken 11 ana 25 alt başlıktan oluşan alan bazlı sıralamada Akdeniz Üniversitesi Türkiye üniversiteleri içinde de üst sıralarda yer alıyor.

 

Eklenme tarihi :27.12.2023 13:56:12
Son güncelleme : 27.12.2023 13:56:28