Uluslararası İlişkiler Ofisi’nden akademisyenlere yönelik webinar

Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Mühendislik Fakültesi AGEK Ortaklığı İle “TÜBİTAK BİDEB Akademisyenlere Yönelik Uluslararası Burs ve Destek Programları Bilgilendirme Webinarı” düzenlendi.

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi faaliyet alanları kapsamındaki programlara yönelik çevrim içi bilgilendirme toplantılarının yanı sıra uluslararası burs ve destek fırsatlarını Akdeniz Üniversitesi akademisyenlerine tanıtmak için çalışmalarına büyük bir hızla devam ediyor. Bu kapsamda, Uluslararası İlişkiler Ofisi koordinasyonunda, TÜBİTAK BİDEB Akademisyenlere Yönelik Uluslararası Burs ve Destek Programları hakkında bilgi vermek üzere TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı personeli Başuzman Melih Güneş tarafından akademisyenlerine yönelik online bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Webinara akademisyenler yoğun katılım gösterdi.

uaiof2.png

AKADEMİSYENLERE YÖNELİK İLK WEBİNAR

Toplantıya ilişkin açıklamalarda bulunan Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi Koordinatörü Prof. Dr. İrfan Turhan, “Ofis olarak uluslararası burs ve destek fırsatlarını tanıtmaya devam ediyoruz. Bugün de Üniversitemiz Mühendislik Fakültesi Araştırmaları Geliştirme Komisyonu (AGEK) ile ortak bir programla akademisyenlerimize yönelik TÜBİTAK BİDEB Uluslararası Burs ve Destek Programları konusunda online bir bilgilendirme gerçekleştirdik.” dedi.

HEDEF TÜBİTAK DESTEKLERİNDEN DAHA FAZLA YARARLANILMASI

Akdeniz Üniversitesi’nin nitelikli bilimsel bilgi üretme, paylaşma ve toplum yararına kullanma sürecinin başarıyla yürütülmesine katkı yapmayı amaçladıklarını anlatan Prof. Dr. Turhan, “Üniversitemizin evrensel düzeyde nitelikli Ar-Ge faaliyetleri yapan ve teknoloji üreten araştırma odaklı üniversite olma hedefine ulaşmasına katkı sağlamak amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında oluşturulan Araştırmaları Geliştirme ve Koordinasyon Kurulu’nun birimlerdeki faaliyetleri için oluşturulan AGEK Komisyonları akademik birimlerimiz için büyük önem taşımaktadır. Daha fazla sayıda akademisyenimizin TÜBİTAK Burs ve Desteklerinden faydalanmasını sağlamak üzere Ofisimiz koordinasyonunda bu alanda akademisyenlerimizi ilk kez bilgilendiriyor olmanın mutluğu içerisindeyiz. Webinar serimiz devam edecek, ileriki dönemlerdeki bilgilendirmelerimizden haberdar olmak isteyen tüm öğrencilerimizi ve akademisyenlerimizi Ofisimiz sosyal medya hesapları ve web sayfasını ve yeni oluşturduğumuz ‘Uluslararası Fırsatlar’ web sayfamızı https://uio.akdeniz.edu.tr/tr/uluslararasi_firsatlar_-6722 takip etmeye davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

uaiof3.png

uaio1.png

uaiof4.jpg

Eklenme tarihi :17.04.2023 15:46:52
Son güncelleme : 17.04.2023 15:47:15