Uluslararası Masaj Şampiyonası düzenlendi

Türkiye’de ilk kez Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde düzenlenen Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası’na 100’e yakın yarışmacı katıldı.

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi ev sahipliğinde I. Ulusal ve Uluslararası Masaj Şampiyonası düzenlendi. Ülkemizde bu kapsamda ilk kez düzenlenen, paneller, atölye çalışmaları ve konferanslar içeren ve 3 gün boyunca devam eden I. Ulusal & Uluslararası Masaj Şampiyonasına çeşitli ülkelerden 100’e yakın yarışmacı katıldı.

NİTELİKLİ MASAJ TERAPİSTLERİNİ YETİŞTİRMEK AMAÇLANIYOR

Açılışta konuşan ve gerçekleştirilen organizasyonun hedef kitlesinin spa, wellness, doğal ve alternatif terapiler alanında çalışan masaj terapistleri, eğitmenleri, yöneticileri, tedarikçileri, merkez ve eğitim kurumları olduğunu belirten Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, “Düzenlediğimiz organizasyonun amacı, saygın ve rekabetçi bir ortamda masaj kalitesini artırmak, nitelikli masaj terapistlerinin yetişmesine, sayıca artmasına, mesleki ve etik değerler açısından olumlu katkılar sağlamaktır. Planlanan paneller, atölye çalışmaları ve konferanslar ile alanında Türkiye’de söz sahibi uzman eğitmenler tarafından katılımcıların mesleki bilgi ve tekniklerdeki en son gelişmeleri, yenilikleri ve eğilimleri öğrenmelerini, keşfetmelerini, deneyimlemelerini, geliştirmelerini ve kariyerlerinde zirveye ulaşmalarına katkı sağlanması hedeflenmiştir.” ifadelerini kullandı.

PANDEMİ NEDENİYLE ERTELENMİŞTİ

Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Öğr. Gör. ve Şampiyona Başkanı Nihat Ayçeman ise “Avrupa başta olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde yaklaşık 5 yıldır yapılan masaj yarışmaları pandemi dolayısıyla yavaşlamıştı, ülkemizde de pandemiden dolayı ertelendiği için ancak bu yıl yapılabildi. Yapılan yarışma ile ülkemizde masaj mesleğinin uygulama alanına giren tüm masaj çeşitlerinde, yarışmaların yaygınlaştırılmasına, mesleğin gelişimi ve meslek mensuplarının rekabet gücü kazanmasına, masaj mesleğinin toplumdaki imajını ve meslek mensuplarının mesleğe olan bakış açılarının iyileştirilmesine ve bilinçli bir topluluk oluşturulmasına katkı sağlanması planlanmaktadır.” diye konuştu.

BİRİNCİ OLAN YARIŞMACILAR DÜNYA MASAJ ŞAMPİYONASI’NDA YARIŞACAK

Klasik masaj, serbest stil masaj, spor masajı, spa&wellness masajı gibi toplam 8 kategoride yarışan yarışmacılara kupa, madalya ve katılım belgeleri verildi. Final yarışmasında ulusal düzeyde dereceye giren ve kupa alan yarışmacılar Ni Wayan Ratnasari, Seda Yapar ve Mevlüt Çelik olurken uluslararası düzeyde dereceye giren ve kupa alan yarışmacılar ise Mehmet Coşkun Aldemir, Selçuk Köse ve Ramazan Akkor oldu. 1’inci olan yarışmacılar, Dünya Masaj Şampiyonası’nda yarışmaya hak kazandı.

IMG_8658_1575x1050.JPG

IMG_8620_1575x1050.JPG

IMG_9890_1575x1050.JPG

IMG_9927_1575x1050.JPG

IMG_0004_1575x1050.JPG

IMG_0017_1575x1050.JPG

IMG_0030_1575x1050.JPG

Eklenme tarihi :8.05.2023 13:00:48
Son güncelleme : 8.05.2023 13:08:26