Üniversitede Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Çalıştayı

Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Çalıştayı Tıp Fakültesi Mor Salon'da gerçekleştirildi. Çalıştayda örnek proje deneyimleri paylaşıldı ve atölye çalışmaları yapıldı.
Akdeniz Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Çalıştayı, Toplumsal Destek Projeleri Akdeniz Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı ve Toplumsal Katkı Kurulu Başkanı Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, TDP Koordinatörü Doç. Dr. Serap Toru ve Dr. Ögr. Üyesi Yılmaz Kaplan konuşmacı olarak yer aldı. Akdeniz Üniversitesi TDP birim koordinatörleri ve gönüllü öğretim üyelerinin katıldığı çalıştayda örnek proje deneyimleri paylaşıldı ve atölye çalışmaları yapıldı.
 
HEDEF PROJELERİN SAYISININ VE NİTELİĞİNİN ARTMASI
Açılışta konuşan Prof. Dr. Abdurrahman Aktop, 'Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Çalıştayı ile üniversitemiz birimlerinin sosyal sorumluluk projeleri konusunda bilimsel alt yapılarını geliştirmek, bu alanda bir standart oluşturmak, böylelikle de yürütülen projelerin geliştirilmesi ve sayılarının arttırılmasını amaçlanmıştır.' ifadelerini kullandı. TDP hakkında bilgi veren Doç. Dr. Serap Toru ise 2004-2005 eğitim öğretim yılında Spor Bilimleri Fakültesi'inde, 2006-2007 eğitim öğretim yılında Tıp Fakültesi'nde başlayan program kapsamında tıp fakültesinde her yıl akran eğitimi, işbirliği ve takım çalışması tekniklerinin aktif kullanıldığı 25-30 farklı projenin hayata geçtiğini kaydetti. Öğrenci merkezli öğrenmeyi hedeflediklerine değinen Doç. Dr. Toru, 'Program kapsamında öğrencilerimiz toplum yararı gözetilerek bir konu üzerinde özgürce çalışılabiliyor ve toplum için faydalı olacak, farkındalık yaratacak etkinlikler düzenleyebiliyor. Böylelikle hem öğrencilerimize toplumsal bir sorumluluk bilinci aşılanıyor, hem de üniversiteye ve topluma aidiyet duygularının artıyor.' açıklamasında bulundu.
KONUŞMALAR VE ATÖLYE ÇALIŞMALARI YAPILDI
Çalıştayın ilk oturumu Prof. Dr. Abdurrahman Aktop'un 'Toplumsal Duyarlılık Projesi Yönetim Süreçleri' konulu ve Doç. Dr. Serap Toru'nun 'Akdeniz Üniversitesi'nde Bir Proje Yolculuğu' konulu konuşmaları ile başladı. Ardından, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Yöneticisi Zeynep Bahar Çelik, 'İyi Bir Sosyal Sorumluluk Projesi?..' konulu atölye çalışmasını gerçekleştirdi. Çalıştayın 2. oturumunda ise Akdeniz Üniversitesi SBF Toplumsal Duyarlılık ve Katkı Projeleri Koordinatörü Yılmaz Kaplan, 'Toplumsal Duyarlılık Projesi Tasarlama / Yazma' konulu, Sabancı Üniversitesi Toplumsal Duyarlılık Projeleri Yöneticisi Zeynep Bahar Çelik, 'CIP Sabancı Üniversitesi / Bir Uygulama Deneyimi' konulu konuşmalarını gerçekleştirdi.





 


Eklenme tarihi :1.06.2022 16:40:18
Son güncelleme : 29.11.2022 13:43:55