Yaşlı Bakım Programı tarafından hasta yakınlarına seminer

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı tarafından Alzheimer konusunda iki ayrı etkinlik düzenledi. Etkinlikte hasta yakınlarına bakım konusunda bilgi aktarıldı.

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölümü Yaşlı Bakım Programı ve Toplumsal Duyarlılık Proje Komisyonu iş birliği ile Cumhuriyetin Kuruluşunun 100. Yılı Etkinliği kapsamında “Günlük Yaşamda Alzheimer" konulu seminer ve “Alzheimer Hasta Yakınları İle Akran Söyleşisi” düzenlendi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Alzheimer Hasta ve Hasta Yakınları Buluşma Merkezi "Mavi Ev"de gerçekleşen etkinliğe Alzheimer hasta yakınları tarafından yoğun ilgi gören etkinlik yaklaşık üç saat sürdü.

BAKIM SÜRECİ ELE ALINDI

Akdeniz Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Sağlık Bakım Hizmetleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Mehtap Pekesen hasta yakınlarına, onların sessiz çığlığına kulak vermek, alzheimer bakım sürecinde yaşadıkları zorlukları kolaylaştıracak çözüm yolları sunmak ve sosyal seferberlik başlatmak için toplandıklarını ifade etti. Seminerde Alzheimer hastalığı yönetiminde bakım veren aile üyelerinin bakım sürecinde yaşadıkları zorlukları ele alan önemli konu başlıklarına değinildi.

Eklenme tarihi :22.11.2023 16:53:51
Son güncelleme : 22.11.2023 16:54:32