'Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları' konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Ofisi yeni dönem 'Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları' KA220 Proje başvurularına ilişkin webinar düzenledi.
Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde başlatılan Tecrübe Paylaşım Toplantıları kapsamında   'Yükseköğretimde İş Birliği Ortaklıkları Program üyesi ülkelerdeki kurum ve kuruluşlar arasında işbirliği ve ortaklıklar kurulmasını öngören KA220 Projelerinin, katılımcı kuruluşların uluslararası işbirliği konusunda deneyim kazanmalarını, kapasitelerinin güçlendirilmesini ve yüksek kalitede yenilikçi çıktılar üretmelerine elverişli bir ortam yaratılmasını amaçladığını söyledi. Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın '2021-2027 dönemi Erasmus+ Programı kapsamında dijitalleşme, çevresel sürdürülebilirlik, içerme ve çeşitlilik giderek önem kazanmaktadır. KA220 projelerinde yenilikçi yaklaşımlar, akran öğrenmesi, proje çıktılarına açık erişim, elde edilen çıktıların yaygınlaştırılması, geliştirilen öğrenme yöntemlerinin sürdürülmesi önem arz etmektedir.' dedi.

BİLGİ VE TECRÜBE PAYLAŞIMI YAPILDI
Pandeminin başta eğitim-öğretim olmak üzere, her alandaki işleyişi değiştirirken, Erasmus+ Programının da bundan etkilendiğini söyleyen Prof. Dr. Sibel Mehter Aykın, 'Üniversitemiz bu değişime hızla ayak uydurmuş; paydaşlarımıza gerekli bilgilendirmeleri yapmıştır.  Uluslararası İlişkiler Ofisi öncülüğünde başlatılan tecrübe paylaşım toplantıları KA220 konusunda uzman hocalarımızın sunumları ile devam etmektedir. Halihazırda Üniversitemizin çeşitli birimlerinde görevli çok sayıda öğretim elemanının dahil olduğu 23 AB projesi bulunmaktadır. Ofisimiz, esasında Birimlerin yönetimine bırakılan KA220 projelerinin tasarlanmasında ve uygulanmasında bilgi ve tecrübe paylaşımı yoluyla her zaman olduğu gibi bugün de öğretim elemanlarımızın yanındadır. Eminim ki bu toplantı sonrasında Üniversitemiz tarafından Ulusal Ajans'a yapılan proje başvuru sayısı ve başvuruların kabul oranı daha da artacaktır.' şeklinde konuştu
ÖRNEKLER ÜZERİNDEN ANLATILDI
Programın moderatörlüğünü Akdeniz Üniversitesi Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü, Free Mover Program Koordinatörü ve aynı zamanda KA2/KA3 Projeleri Sorumlusu Öğr. Gör. Bahar Şahin üstlendiği webinarda, Akdeniz Üniversitesi Erasmus+ Programı KA107 ve KA171 Projeleri Koordinatörü Doç. Dr. Rabia Vezne proje yazma ve başvuru süreci ile ilgili önemli hususlara ilişkin bilgilendirme yaparak, geçmiş dönemdeki proje örnekleri üzerinden deneyimlerini paylaştı.

 
 
 
 

Eklenme tarihi :24.01.2022 14:08:02
Son güncelleme : 30.11.2022 14:26:40