Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan 2022 yılını değerlendirdiği bir sunum yaptı. Ziraat Fakültesi konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıya Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cengiz Toker, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ve Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri katıldı.

7+1 HEM ÖĞRENCİLERİMİZİN HEM SEKTÖRÜN İHTİYACINI KARŞILAYACAK

Ziraat Fakültesi Akademik Genel Kurul Toplantısı’nda konuşan Dekan Prof. Dr. Mustafa Erkan, uygulamaya geçen ve öğrencilerin bir dönem sektörel tecrübe kazanacağı 7+1 sisteminin sektöre katkı sağlayacağını söyledi.

Toplantıda bir sunum yaparak 2022 yılında yapılan çalışmaları eğitim-öğretim faaliyetleri, akademik faaliyetler ve Fakülte ile ilgili etkinlikler ve faaliyetler başlıkları altında değerlendiren Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan, “Mezunlarımızla yaptığımız anketler sonucunda yüzde 98 oranında uygulama saatlerinin artırılması talebi ile karşılaştık. Bu da geçen yıl hayata geçirdiğimiz 7+1 sistemimizin ne kadar doğru bir sistem olduğunu ortaya koyuyor. Bu sistem sayesinde öğrencilerimiz çok daha fazla uygulama yapma imkanına kavuştu. Bu da hem öğrencilerimiz hem de sektörün ihtiyaçlarını karşılama açısından çok faydalı olacaktır.” diye konuştu.

IMG_7743_1575x1050.JPG

KALİTE DE KAPASİTE DE ARTIYOR

Prof. Dr. Mustafa Erkan, Ziraat Fakültesinin Akdeniz Üniversitesindeki fakülteler arasında en fazla dış kaynaklı proje alan fakültelerden birisini olduğunu belirterek özellikle dış kaynaklı proje alan öğretim üyelerine teşekkür etti. Yaptıkları projelerle iç ve dış kaynaklı destek almaya hak kazanan öğretim üyeleri ile WoS kapsamındaki dergilerde en fazla sayıda bilimsel makale üreten, atıf alan ve etki faktörü en yüksek olan dergide yayını olanlara teşekkür plaketleri takdim edildi. Toplantıda Dekan Erkan, “Yaptıkları çalışmalarla ulusal ve uluslararası arenada adımızı duyuran öğretim üyelerimize çok teşekkür ediyorum. Fakültemiz her alanda kalitesini artırmaya devam ediyor. Bölge ve ülke tarımına bundan önce olduğu gibi bundan sonra da en iyi şekilde katkı sunmaya devam edeceğiz. Fakültemizin üretim alanındaki ürün çeşitliliği ve kapasite artırımları da devam ediyor ve toplamda ürün çeşitliliği sayısı 65’e ulaşmıştır. Bundan sonra yapacak olduğumuz proje ve çalışmalarla da Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi markasını güçlendirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

IMG_7771_1575x1050.JPG

IMG_7777_1575x1050.JPG