Ziraat Fakültesi uluslararası kursa ev sahipliği yaptı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi “Low Oxygen Role İn Fruit Physiology And Post-Harvest Storage” isimli uluslararası katılımlı kursa ev sahipliği yaptı.

Avrupa Birliği tarafından desteklenen, Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Erkan ve Doç. Dr. Adem Doğan’ın MC üyesi olduğu “Oxygen Sensing A Novel Mean For Biology And Technology Of Fruit Quality (Roxy-COST)” başlıklı COST aksiyonu kapsamında 16-18 Nisan 2023 tarihleri arasında Ziraat Fakültesi tarafından “Low Oxygen Role İn Fruit Physiology And Post-Harvest Storage” isimli uluslararası katılımlı kurs düzenlendi.

LABORATUVAR UYGULAMALI YAPILDI

Üç gün süren kurs kapsamında; ilk gün kursiyerlere düşük oksijenin meyve kalitesi ve muhafazası üzerine etkileri konusunda konu uzmanları tarafından teorik bilgiler sunuldu. Kursun ikinci günü Dinamik Kontrollü Atmosferde elma depolaması yapan ve Türkiye’nin en büyük soğuk depo kapasitesine sahip Eğirdir’de faaliyet gösteren Gülbudak firmasına ziyaret gerçekleştirildi. Kursun üçüncü günü ise laboratuvar uygulamaları yapılarak kursiyerlere farklı atmosfer bileşimlerinde depolanan meyve ve sebzelerin kalite analizleri ve gözlemleri gerçekleştirildi. Kursun sonunda katılımcılara sertifikaları verildi.

IMG-1.jpeg

IMG-2.jpeg