“Kentler, İzler, Yüzler” Sergisi açıldı

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğraf Bölümü tarafından düzenlenen “Kentler, İzler, Yüzler” adlı seçki Dokumapark Modern Sanatlar Galesi’nde sanatseverlerle buluştu.

Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nin kuruluşunun 25. yılında Fotoğraf Bölümü tarafından öğrencilerin eserlerinden oluşan “Kentler, İzler, Yüzler” sergisi düzenlendi. Sergi Antalya’da Dokumapark Modern Sanatlar Galesi’nde 16 Nisan 2024 tarihinde sanatseverlerle buluştu. Serginin açılış töreninde Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sibel Paşaoğlu Yöndem, Fotoğraf Bölümü Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu ve Fotoğraf Bölümü öğrenci temsilcisi Yağmur Didar Uysal açılış konuşması yaptı.

GENİŞ BİR YELPAZE SUNUYOR

Sergi çalışmaları ile ilgili bilgi veren Fotoğraf Bölümü Başkanı Dr.Öğr.Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, sergi konusunun derslerde üretilen çalışmaların ortaklığıyla oluşturulduğunu söyledi. Dr.Öğr.Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, deneysel fotoğraf, belgesel fotoğraf ve video tasarımı derslerinin, kentlere farklı bakma biçimleri geliştirmeyi ve kentte yaşayanların mekanla kurdukları sosyolojik, kültürel ve tarihsel ilişkileri görselleştirmeyi amaçladığını ifade etti. Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu, fotoğrafın farklı alanlarını kapsayan sergideki çalışmaların, geçmiş gelecek ve şimdiyle ilgili zamansal kurguları, yapay zeka desteğiyle üretilmiş hibrit çalışmaları, doğaya yeni bakma biçimlerini, sektörel  ve teknolojik yeni gelişmeleri de sunan geniş bir alanı görselleştirdiğini söyledi.

05 MAYIS 2024’E KADAR ZİYARETE AÇIK

İzler başlığı altında toplanan fotoğrafların, soyut fotoğraf, deneysel fotoğraf ve stüdyo derslerinde üretilen çalışmaların seçkilerinden oluştuğunu ifade eden Dr. Öğr. Üyesi Nafia Özdemir Hanyaloğlu  “Portre, moda ve tanıtım dersleri ise farklı üretim tarzlarıyla, yüzlerin hem biçimsel hem de anlamsal derinliğine odaklanmaktadır. Sergide ayrıca BASE, Moon and Stars Project, Sanata Bi Yer gibi oluşumların seçkisine giren öğrencilerimizin fotoğraf çalışmalarına da yer verilmektedir.” dedi.

2023-2024 eğitim- öğretim döneminde 43 öğrenciye ait farklı boyutlarda çok sayıda siyah-beyaz ve renkli fotoğrafların yanı sıra 3 adet videonun gösterime sunulduğu sergi 05 Mayıs 2024’e kadar sanatseverlerin ziyaretine açık kalacak.

Eklenme tarihi :19.04.2024 11:52:24
Son güncelleme : 19.04.2024 11:53:12