Haberler

Yüksek istihdam oranıyla dikkat çekiyor

Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Burhan Özkan, Türkiye genelinde istihdam oranı en yüksek eğitim kurumlarının başında geldiklerini açıkladı.
04 Ağustos 2023

Antalya Teknokent’ten Silikon Vadisi’ne

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent’te faaliyet gösteren Türk şirketi geliştirdiği Yeni Nesil Yolcu Taşıma Yönetim Ecosistemi PickUpp Projesi ile Silikon Vadisi şirketinden 1 milyon dolarlık yatırım aldı. Geliştirilen uygulama, turizm sektöründe operasyon yönetimini kolaylaştırarak verimi artıracak.
03 Ağustos 2023

Kemer’de eğitim için güç birliği

Antalya’nın Kemer ilçesine yeni bir fakülte binası kazandırılması için Akdeniz Üniversitesi ile Kemer Belediyesi ve hayırseverler güç birliği yaptı. Fakülte binasının inşaatı için Akdeniz Üniversitesi ve Kemer Belediyesi arasında protokol imzalandı. Yurt yapımını ise Swandoor Turizm Otel İşletmeciliği A.Ş. üstlendi.
03 Ağustos 2023

Akdeniz Üniversitesi’nde Tez Koop İş Sendikası ile toplu sözleşme imzalandı

Akdeniz Üniversitesi ile Tez Koop İş Sendikası arasında yaklaşık 700 çalışanı kapsayan toplu iş sözleşmesi imzalandı. Akdeniz Üniversitesi Yönetim Kurulu Salonu’nda gerçekleştirilen imza törene Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Tez Koop İş Sendikası Antalya Temsilcisi Özgür Tingir, Şube İdari Sekreteri Aykut Akın ve Akdeniz Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Evren İmre katıldı.
03 Ağustos 2023

Yeni nesil staj: Öğrenci firmaya gitmiyor, firma öğrenciye geliyor

Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü stajyer öğrencilerini firmalara staja göndermek yerine firmaları öğrencilere getiriyor. Bu yıl ilk kez başlatılan uygulamadan 75 öğrenci yararlandı. Akdeniz Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü yeni bir uygulamaya imza attı. Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin çeşitli firmalarda yaptıkları stajı daha verimli hale getirmek amacıyla firma temsilcileri ve öğrenciler üniversitede buluşturuluyor. Üniversitede yapılan ofis çalışmalarında öğrenciler firmanın bilgi ve tecrübelerini öğrenirken firma yetkilileri de istihdam için öğrencileri daha yakından tanımış oluyor.
02 Ağustos 2023