Haberler

Akdeniz Üniversitesi, THE 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında yükseldi

Akdeniz Üniversitesi, Times Higher Education (THE) 2024 Dünya Üniversiteleri Sıralamasında ilk bin 200 üniversite arasında yer aldı.
29 Eylül 2023

Mucize bebek 1 yaşında

Türkiye’nin ikinci rahim nakliyle doğan bebeği olan Özlenen bebek ve Erdem ailesi nakli gerçekleştiren ve dünyaya gelmesinde büyük emekleri olan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ile birinci yaşını kutladı.
29 Eylül 2023

Kamu çalışanları Kamu Spor Oyunlarında bir araya geldi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Cumhuriyetin 100. Yıl Kutlamaları kapsamında "Gel Sporla Buluşalım" mottosuyla “Kamu Spor Oyunları” projesi hayata geçirildi.
28 Eylül 2023

Akdeniz Üniversitesi’nde YÖKAK Dış Değerlendirme Süreci Başladı

YÖKAK Kurumsal Akreditasyon Belgesi almaya hak kazanan ilk 6 devlet üniversitesinden biri olan Akdeniz Üniversitesi’nde yeni dönem için Yükseköğretim Kalite Kurulu Dış Değerlendirme süreci başladı.
22 Eylül 2023

Üniversite Şehir bütünleşmesi için güç birliği

 Akdeniz Üniversitesinde kamu ve sivil toplum kuruluş temsilcilerinin geniş katılımıyla dış paydaş toplantısı yapıldı. Rektör Özkan “Bilimin ışığında, el birliği ile Antalya’yı Türkiye’nin örnek bir kenti, Akdeniz’i de ülkemizin örnek üniversitesi yapabiliriz. Çünkü hem Antalya’nın, hem de Akdeniz Üniversitesi’nin bu vizyonlara layık olduğuna inanıyorum.” dedi.
13 Eylül 2023

Tıp Fakültesi’nde yeni müfredat ile yeni dönem

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde 2023-2024 eğitim öğretim yılının ilk dersi yapıldı. Bu yıl birinci sınıfların Türkiye’de bir ilk olarak uygulanan Semptom Temelli Eğitim Programına başlayacak ilk öğrenciler olduğunu söyleyen Rektör Özkan, gerçek hayata en yakın modelle eğitim alacak öğrencilerin çok şanslı olduğunu vurguladı.
12 Eylül 2023

Akdeniz Üniversitesi yine Türkiye’ye örnek olacak

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi 2023-2024 yılı eğitimi ile ilgili son hazırlık toplantısını Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan başkanlığında gerçekleştirdi. Toplantıda Türkiye’de ilk kez Akdeniz Üniversitesi’nde uygulanan Semptom Temelli Eğitim Programı’na geçişle ilgili hazırlıklar değerlendirildi. Şimdiden farklı üniversitelerin uygulamak için Akdeniz Üniversitesi’nden destek istediği uygulama ile öğrenciler hastanın şikayetleri üzerinden tanı koyma sürecine doğru süren gerçek hayata uygun bir eğitim alacak.
08 Eylül 2023

Sanatçı ve öğrenciler sanatsal faaliyetlerini sahilden zirveye taşıd

Antalya'da bu yıl dördüncüsü düzenlenen 4. Uluslararası Yaz Sanat Kampı ve Kültür Sanat Çalıştayı kapsamında sanatçı ve öğrenciler 2 bin 365 metrelik Tahtalı Dağı'nın zirvesinde sanatsal faaliyetler gerçekleştirdi.
05 Eylül 2023