Haberler

İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'ndan Akdeniz Üniversitesi'ne 7 Ödül

Akdeniz Üniversitesi öğretim üyeleri tarafından geliştirilen 7 buluş 5. İstanbul Uluslararası Buluş Fuarı'nda 1 Altın, 4 Gümüş ve 1 Bronz madalya olmak üzere toplam 7 ödüle layık görüldü.
29 Eylül 2020

Akdeniz Üniversitesi'nin Acı Günü

Akdeniz Üniversitesi'nin kurucu rektörlerinden Genel Cerrahi Ana Bilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu yıllarca görev yaptığı Üniversitede düzenlenen törenle son yolculuğuna uğurlandı.
25 Eylül 2020

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Myra Kazılarında Yılın Keşfi

Akdeniz Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Nevzat Çevik ve ekibi tarafından yürütülen Myra ve Limanı Andriake Kazılarında yılın ilk keşfi bilim dünyasını heyecanlandırdı. 2100 yıl öncesine ait elliden fazla terracotta heykelcik ile zengin bir koleksiyona sahip keşif önemli bir tarihe ışık tutuyor.
24 Eylül 2020

Akdeniz Üniversitesi İle Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi Arasında İş Birliği

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Kazakistan Kazak Ulusal Sanat Üniversitesi Rektörü Prof. Aiman Mussakhajayeva ve heyeti ile bir araya geldi.
23 Eylül 2020

Verem Laboratuvarı Eğitim Programı Online Yapıldı

Akdeniz Üniversitesi Verem Çalışmaları Uygulama Araştırma Merkezi Prof. Dr. Ömer Özbudak, Prof. Dr. Dilara İnan, Doç. Dr. Esvet Mutlu, Prof. Dr. İrem Özbudak veremle ilgili sunumların yanı sıra, Dr. Öğr. Üyesi Mustafa Çoban Yüksek Öğretim Personel Kanununu, Prof. Dr. Dilara İnan da AKVUAM Yönetmeliğini anlattı.
18 Eylül 2020

Bitkisel Artıklar Geri Dönüşümle Çevreye ve Ekonomiye Katkı Sağlıyor

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Makinaları ve Teknolojileri Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murad Çanakcı tarafından yürütülen 'Akdeniz Üniversitesi Kampus Alanlarında Ortaya Çıkan Budama Artıklarının Değerlendirilmesine Yönelik Bir Altyapı Projesi' tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.
18 Eylül 2020

Rektör Özkan, Akdeniz Roket Takımı İle Bir Araya Geldi

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Antalya Teknokent Genel Müdürü İbrahim Yavuz ve Akdeniz Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Akdeniz Roket Takımı ile bir araya geldi.
17 Eylül 2020

Akdeniz Üniversitesi Dijital Ekonomi İçin Uluslararası Sahada

Akdeniz Üniversitesi Fen Fakültesi Uzay Bilimleri ve Teknolojileri Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Nusret Demir'in içerisinde yer aldığı Yunanistan, Ürdün ve Cezayir'den üniversitelerin de katkı sağladığı 'Dijital Ekonominin Özendirilmesi İçin Yer Gözlem Teknolojileri' isimli proje, Avrupa Birliği Erasmus+ Yüksek Öğrenimde Kapasite Geliştirme çağrısı kapsamında 276 projeden ilk 34 proje arasında yer alarak toplam 990 bin 667 Euro bütçe ile desteklenmeye hak kazandı.
16 Eylül 2020

Akdeniz Üniversitesi'ne Engelsiz Üniversite Ödülü

Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun 'Engelsiz Üniversite-2020' ödüllerinde 2 farklı kategoride 3 ayrı ödülü almaya hak kazandı.
15 Eylül 2020

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Rektör Özkan'ı Ziyaret Etti

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan'ı ziyaret etti.
12 Eylül 2020