Haberler

Akdeniz en iyilerin gözdesi olmaya devam ediyor

Yükseköğretim Kurumları Sınavı yerleştirme sonuçlarına göre Akdeniz Üniversitesi’nde Turizm ve Ziraat Fakülteleri başta olmak üzere birçok fakülte, en yüksek puanla öğrenci alan fakülteler arasında yer aldı.
31 Ağustos 2023

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı'

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın '30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı'
29 Ağustos 2023

Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi’ne Akdeniz Üniversitesi Damga Vurdu

Dünyada ilk rahim naklini gerçekleştiren Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Prof. Dr. Ömer Özkan, Singapur’da düzenlenen Dünya Rekonstrüktif Mikrocerrahi Derneği Kongresi’nde deneyimlerini paylaştı.
25 Ağustos 2023

Ziraat Fakültesi’nden tarım teknolojilerine altı proje ile katkı

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri tarafından sürdürülebilir tarım teknolojilerine yönelik geliştirilen altı proje TÜBİTAK tarafından desteklenmeye hak kazandı. Proje kapsamında geliştirilecek ürünler ticari olarak sektöre transfer edilecek.
25 Ağustos 2023

Akdeniz Üniversitesi ailesine 14 bin yeni öğrenci

Akdeniz Üniversitesi’nin YKS yerleştirme sonuçlarına göre lisans ve ön lisans kontenjanları yüzde 99,28 doluluğa ulaştı. Akdeniz Üniversitesi ailesine 14.314 yeni öğrenci daha katıldı.
22 Ağustos 2023

Akdeniz Üniversitesi dünya üniversiteleri arasında üst sıralarda

Akdeniz Üniversitesi Webometrics Dünya Üniversiteleri Sıralaması’nda dünyada 1367’nci, Avrupa’da 520’nci, Asya’da 406’ncı sırada yer aldı.
18 Ağustos 2023

Prof. Dr. Hakkı Timur Sindel için emeklilik töreni düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Radyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakkı Timur Sindel için emeklilik töreni düzenlendi. Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Amfi 1 Nolu Amfi’de Prof. Dr. H. Timur Sindel için gerçekleştirilen emeklilik törenine Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yıldıray Çete, Tıp Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Levent Sarıkcıoğlu, Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Nasuh Utku Doğan, akademisyenler, Prof. Dr. Hakkı Timur Sindel’in eşi ve çocukları ve arkadaşları katıldı.
18 Ağustos 2023

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Akdeniz Üniversitesinde öğrencilerle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ev sahipliğinde düzenlenen söyleşi programında öğrencilerle bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, “Teknoloji hamlesini tüm Türkiye’ye yaymak istiyoruz. İstanbul ve Ankara’dan sonra Antalya’nın da bu şehirlerden bir tanesi olmasını ve sizlerin de bunun öncüsü olmanızı istiyoruz.” dedi.
14 Ağustos 2023

Akdeniz Üniversitesi Erasmus+ ile 17 ülkedeki üniversitelerle hareketlilik gerçekleştirilecek

Erasmus+ Yükseköğretim Programı 2023 Teklif Çağrısı Dönemi Ana Eylem 1-Programla İlişkili Olmayan Üçüncü Ülkeler İle Öğrenci Ve Personel Hareketliliği Projeleri (KA171) proje başvuru sonuçları açıklandı.
11 Ağustos 2023

Toplu iş sözleşmesi imzalanan personelden Rektör Özkan’a teşekkür

Akdeniz Üniversitesi idari personeli, geçtiğimiz günlerde imzalanan toplu iş sözleşmesinden dolayı Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan’a teşekkür ziyaretinde bulundu.
09 Ağustos 2023