Haberler

Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri 2023 yılı başvuruları başladı

Çevre alanındaki en uzun soluklu ödül töreni olan “Akdeniz Üniversitesi Çevre Hizmet Ödülleri–2023” için başvurular başladı. Çevre ve ekoloji değerlerinin korunması ve geliştirilmesine hizmet etmiş kişi, kurumlara verilen ödüller için 26 Ocak 2024 tarihine kadar başvuru yapılabilecek.
21 Aralık 2023

Üniversitede Cumhuriyetin 100. Yılında Yörükler konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Yörük Uygulama ve Araştırma Merkezi (YÖRKAM) tarafından düzenlenen, Yörük Sanayici İş Adamları Derneği (YÖRSİAD) ve Yörük İlbeyi Hamdi Sarıca’nın destekleri ile organize edilen “Cumhuriyetimizin 100. Yılı ve Yörükler” programı büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.
20 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesinde Şehir ve Turizm Paneli düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi ve Antalya Kent Konseyi iş birliğinde Şehir ve Turizm Paneli düzenlendi.
20 Aralık 2023

Kazakistanlı öğrenciler Akdenizli olmanın ayrıcalığını yaşıyor

Akdeniz Üniversitesi, Kazakistan’da Bolaşak Uluslararası Bursu kapsamında öğrencilerin Türkiye’de en fazla talep ettiği Türk Üniversitesi oldu. Öğrenciler, Akdeniz Üniversitesi’nde eğitim görmenin kendileri için bir ayrıcalık olduğunu söyledi.
20 Aralık 2023

Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan uluslararası kongrede Asya kıtasını temsil etti

Dünyada kompozit doku nakli alanının uzman isimleri ABD’nin Los Angeles şehrinde düzenlenen Uluslararası Vaskülarize Kompozit Allotransplantasyon Kongresi’nde (International Society for Vascularized Composite Allotransplantation) bir araya geldi. Kongreye Akdeniz Üniversitesi damga vurdu. Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan ve Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan kongrede rahim, yüz ve kol nakilleriyle ilgili bilgi verdi.
20 Aralık 2023

Öğrenciler tarafından Meclis Simülasyonu etkinliği düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu üyeleri Akdeniz Bölgesinde bir ilk olan Meclis Simülasyonu etkinliğini düzenlendi.
20 Aralık 2023

Kumluca’da Ben Mezunum Bana Sor etkinliği düzenlendi

Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ile mezunları arasındaki dayanışmayı güçlendirmek ve iletişimin devamlılığını sağlamak amacıyla “Ben Mezunum Bana Sor-2” etkinliği gerçekleştirildi.
20 Aralık 2023

Fikret Otyam ismi Güzel Sanatlar Fakültesi Sergi Salonu’nda yaşayacak

Ressam, Gazeteci ve Yazar Fikret Otyam’ın ismi Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde yaşatılacak.
19 Aralık 2023

Dünyanın en iyi ikinci dergisi seçilen YÜciDER-Gİ’nin yeni sayısının lansmanı yapıldı

Akdeniz Üniversitesi ve Yöresel Ürünler ve Coğrafi İşaretler Türkiye Araştırma Ağı (YÜciTA) iş birliği ile yayımlanan Türkiye’nin ilk coğrafi işaretler dergisi YÜciDER-Gİ'nin 3. sayısı için lansman düzenlendi.
19 Aralık 2023

Bölgenin alanında en büyüğü olan Akdeniz Bilişim Zirvesi düzenlendi

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank’ın katılımıyla bu yıl 7’ncisi gerçekleşen Akdeniz Bilişim Zirvesi’nin açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, “Eğitimden sağlığa, iletişimden enerjiye kadar her sektörde dijital dönüşümü yaşamaktayız. Bu dönüşümü anlamak ve yönetmek, geleceğe liderlik etmek demektir.” dedi.
15 Aralık 2023