Haberler

Akdeniz Üniversitesi YÖK tarafından Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na alındı

İlklere imza atan, yaptığı çalışmalarla bilim dünyasında çığır açan Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu'nun 2021'de başlattığı “Araştırma Üniversiteleri" uygulaması kapsamında Araştırma Üniversitesi Aday İzleme Programı'na dahil edilen 6 üniversiteden biri oldu.
15 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesi 30. Bolaşak Forumu ve Uluslararası Eğitim Fuarına katıldı

Akdeniz Üniversitesi Kazakistan’da Bolaşak Uluslararası Bursu'nun 30. Kuruluş yılı nedeniyle Astana'da düzenlenen Bolaşak Forumu ve Uluslararası Eğitim Fuarı'na katıldı. ABD, İngiltere, Almanya, Kazakistan ve Asya ülkelerinden birçok üniversitenin ve eğitim temsilcisinin yer aldığı fuarı 2 bini aşkın uluslararası öğrenci adayı ve eğitim temsilcisi ziyaret etti.
14 Aralık 2023

13 Aralık 1917 Antalya'nın Makus Tarihinin Değiştiği Gün Konferansı düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığı bağlı Sualtı Öğrenci Topluluğu tarafından 13 Aralık 1917 Antalya'nın Makus Tarihinin Değiştiği Gün Konferansı düzenlendi.
14 Aralık 2023

Akdeniz Bilişim Zirvesi’nin bu yıl 7’ncisi düzenleniyor

Akdeniz’in ve Türkiye’nin en büyük bilişim zirvelerinden olan Akdeniz Bilişim Zirvesi’nin bu yıl 7’ncisi düzenleniyor. 15 Aralık 2023 Cuma Günü Kepez Mimar Sinan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek Zirve, Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen Özkan, Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank ve bilişim sektörünün önde gelen isimlerini ağırlayacak.
14 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesi’nde "Siber Vatan" eğitimi

Akdeniz Üniversitesi’nde "Siber Vatan" programı çerçevesinde, siber güvenlik alanında donanımlı gençlerin yetiştirilmesi amacıyla 40 üniversite öğrencisine eğitim verildi. Akdeniz Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gülbin Arıcı, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek ve BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, bir hafta süren eğitimlerin son gününde gençleri ziyaret etti.
13 Aralık 2023

Eğitim Fakültesi’nde Usta Yazar Cengiz Aytmatov anıldı

Türk Dünyası’nın büyük yazarı Cengiz Aytmatov, doğumunun 95. yıl dönümünde Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde etkinlikle anıldı. Eğitim Fakültesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğe Akdeniz Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hilmi Demirkaya, Antalya Türk Ocağı Derneği Başkanı Abdullah Uysal, Kırgızistan Antalya Başkonsolosluğu Temsilcisi, Kırgız Eli Derneği Üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
13 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesinden yerli ilaç için önemli adım

Akdeniz Üniversitesinde Altyapı Projesi Desteği çağrısı kapsamında 10 milyonluk bütçe desteği alan proje ile ilgili son gelişmeler paylaşıldı. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan, proje ile üretilecek ilacın organ nakli sonrası organ reddi ile kanser, covid-19 gibi hastalıkların tedavisinde kullanılacağını söyledi.
12 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinde 50. yıl gururu

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kuruluşunun 50. yılı dolayısıyla etkinlik düzenlendi. Etkinlik kapsamında ayrıca Tıp Fakültesinin üçüncü kez hak kazandığı TEPDAD Akreditasyon Belgesinin takdimi gerçekleştirildi.
11 Aralık 2023

Mimarlık ve İnşaat Mühendisliği öğrencileri baretlerini taktı

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğrencileri baretlerini taktı.
08 Aralık 2023

Akdeniz Üniversitesi Güvenlik Personeli’ne hukuk ve iletişim semineri verildi

Akdeniz Üniversitesi Koruma ve Güvenlik Şube Müdürlüğü tarafından üniversite içerisinde görev yapmakta olan güvenlik görevlilerine yönelik hukuk ve iletişim alanında seminerler düzenlendi.
04 Aralık 2023