Haberler

Akdeniz Üniversitesi ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesi imzalandı

Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü ile Tez-Koop-İş Sendikası arasında gerçekleştirilen Toplu İş Sözleşmesinin imza töreni gerçekleştirildi.
20 Nisan 2021

Akdeniz Üniversitesi'nde Mimar Sinan Konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi tarafından 2021 Yılı Mimar Sinan Haftası Etkinliği kapsamında 'Mimar Sinan'dan Öğrenmek' konulu çevrim içi konferans düzenlendi.
17 Nisan 2021

Akdeniz Üniversitesi'nde koronavirüse karşı ilaç geliştirildi

Akdeniz Üniversitesi'nde aşı çalışmalarını yürüten Ziraat Fakültesi Enzim ve Mikrobiyel Biyoteknoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tarlan Mammedov ve ekibi tarafından koronavirüse karşı koruyucu sprey formunda da kullanılabilecek ilaç ve aşı adayı geliştirildi.
17 Nisan 2021

Edebiyat Fakültesi TSE 9001 Kalite Belgesini Aldı

Akdeniz Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Türk Standartları Enstitüsü Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Ertürk, Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Güven Dinç, Doç. Dr. Evrim Gülbetekin, Fakülte Sekreteri Alaattin Yücel'in katıldığı törenle Türk Standartları Enstitüsü Edebiyat Fakültesi'ni almış oldukları belgeden dolayı kutlayarak Akdeniz Üniversitesi fakültelerinin TSE standartlarını yerine getirerek kalitelerine kalite katmaya devam ettiklerini ifade etti.
16 Nisan 2021

Türkiye'nin ilk ve tek obua profesöründen özel konser

Akdeniz Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Sezer, Bilkent Senfoni Orkestrasının konser kaydında görev aldı. Konservatuvar Müdürü Prof. Dr. Şendil, sanata katkılarından dolayı Sezer'e teşekkür belgesi verdi.
15 Nisan 2021

Akdeniz Üniversitesi diğer üniversitelere örnek oluyor

Akdeniz Üniversitesi Ahşap Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi, diğer üniversitelere örnek olmayı sürdürüyor. Son olarak Artvin Çoruh Üniversitesi heyeti, merkeze gelerek inceleme yaptı.
12 Nisan 2021

Akdeniz Üniversitesi öğrencisine En İyi Belgesel Film Ödülü

Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencilerinden Yasin Öztürk, Gaziantep Altın Baklava Film Akademisi 6. Uluslararası Öğrenci Film Festivali'nde 'En İyi Belgesel Film Ödülü' kazandı.
12 Nisan 2021

Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi'nden İnsan Bakım Semineri

Akdeniz Üniversitesi Hemşirelik Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından 2021 faaliyet planı kapsamında 'İnsan Nedir, Ne Değildir?' konulu program gerçekleşti.
09 Nisan 2021

Parkinson tedavi edilebilir bir hastalık

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Özkaynak 11 Nisan Dünya Parkinson Hastalığı Farkındalık Günü ile ilgili açıklama yaptı.

Dev orkestraya 7 Akdenizli seçildi

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuvarı'ndan 7 öğrenci, bugüne kadar düzenledikleri 72 konserde 94 bin izleyiciye ulaşan Doğuş Çocuk Senfoni Orkestrası seçmelerini kazandı.