Haberler

Kumluca’da bağımlılıkla mücadele konuşuldu

Akdeniz Üniversitesi Kumluca Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Kumluca Meslek Yüksekokulu iş birliğinde “Bağımlılıkla Mücadele ve Farkındalık Webinarı” düzenlendi.
16 Mayıs 2023

Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği’ne Akdenizli Başkan

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent Genel Müdürü Dr. İbrahim Yavuz Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı seçildi.
12 Mayıs 2023

15.Uluslararası Tiyatro Festivali perdelerini açtı

Akdeniz Üniversitesi Tiyatro Topluluğu tarafından bu yıl 15.’si düzenlenen Uluslararası Tiyatro Festivali perdelerini açtı.
12 Mayıs 2023

Bakan Çavuşoğlu Akdeniz Üniversitesi’nde girişimcilerle buluştu

Akdeniz Üniversitesi Antalya Teknokent ev sahipliğinde Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile söyleşi gerçekleştirildi. Girişimci ve öğrencilerin sorularını cevaplayan Çavuşoğlu, Aksu’daki EXPO alanına Akdeniz Üniversitesi’nin de dahil olduğu bir modelle Teknoloji Vadisi kurulmasını planladıklarını anlattı.
12 Mayıs 2023

Organ nakli gönüllüsü Mehmet Şahan vefat etti

Türkiye’nin ilk böbrek nakli hastalarından olan ve yaşamını bu alanda farkındalık çalışmalarına adayan Mehmet Şahan vefat etti. Akdeniz Üniversitesi Camisi’nde kılınan cenaze namazına Rektör Prof. Dr. Özlenen Özkan da katıldı.
11 Mayıs 2023

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri şampiyonadan dereceyle döndü

Akdeniz Üniversitesi öğrencileri şampiyonadan dereceyle döndü
11 Mayıs 2023

Hemşirelik Fakültesinde sağlıklı iş yaşamı konuşuldu

Hemşirelik Fakültesinde Dünya İş Sağlığı Günü dolayısıyla “Hemşireliğin Görünmeyen Yönü: Yengeç Sepeti Sendromu” ele alındı.
08 Mayıs 2023

Akdeniz Üniversitesi’nin yeni misyonu Sağlıkta Dijital Teknolojiler

Akdeniz Üniversitesi, Sağlıkta Dijital Teknolojiler başlığı ile YÖK’ün açıkladığı öncelikli alanlarda uzmanlaşan 25 üniversite arasında yer aldı.
08 Mayıs 2023

15. Uluslararası Tiyatro Festivali perde açıyor

Bu yıl 15.’si düzenlenecek olan Uluslararası Tiyatro Festivali 6-11 Mayıs 2023 tarihleri arasında “Tiyatro Birleştirir” temasıyla Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenecek. 
08 Mayıs 2023

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden yenilikçi eğitim modeli

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Semptom Temelli Eğitim Modeli hayata geçirildi. Türkiye’de bir ilk olan uygulama ile öğrenciler hastanın hekime başvuru şikayetleri, nedenleri üzerinden başlayarak tanı koyma sürecine doğru süren bir eğitim üzerinden eğitimlerini gerçek hayata uygun şekilde alacak. İlk derste senkop ile başvuran hastaya yaklaşım, ilgili öğretim üyeleri tarafından teorik dersler ardından farklı vaka örnekleri ile öğrencilere anlatıldı.
08 Mayıs 2023