Haberler

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın 'Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı'

Rektörümüz Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN'ın 'Dünya Kadınlar Günü Kutlama Mesajı'
08 Mart 2024

Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları Akdeniz Üniversitesi’nde Dinleti ve Söyleşi Gerçekleştirdi

Dünya Kadınlar Günü kapsamında Antalya Devlet Senfoni Orkestrası Flüt Sanatçısı Lelya Bayramoğulları söyleşisi ve dinletisi gerçekleştirildi.
08 Mart 2024

Antalya’nın Fethinin 817. yılı kutlamaları sona erdi

Antalya Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Akdeniz Üniversitesi iş birliğinde düzenlenen Antalya’nın Fethinin 817. yılı çeşitli gösterilerle kutlandı.
06 Mart 2024

Akdeniz Üniversitesi’nde Meclis Simülasyonu açılışı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığına bağlı olarak faaliyet gösteren Çevre ve İklim Değişikliği Topluluğu’nun Gençlik ve Spor Antalya İl Müdürlüğü paydaşlığında Akdeniz Bölgesinde bir ilk olan Meclis Simülasyonu etkinliğinin ikincisini düzenledi. TBMM’nin gençlik hali olan Meclis Simülasyonunda milletvekilleri yemin ederek çalışmalarına başladı.
06 Mart 2024

Burkina Faso Büyükelçisi Vinta Some Fen Bilimleri Enstitüsü’nü ziyaret etti

Akdeniz Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Orhan Özçatalbaş, Burkina Faso Ankara Büyükelçisi Vinta Some’ı ağırladı. Ziyarette Büyükelçi Vinta Some, Burkina Faso’lu öğrencilerin yetiştirilmesindeki katkılar ve sağlanan imkânlar için teşekkür etti. Prof. Dr. Özçatalbaş da Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma vizyonundan bahsederek Akdeniz Üniversitesi’nde yaklaşık 80 ülkeden öğrencinin olduğunu ve bunlar arasında özellikle lisansüstü öğretim gören öğrencilerin büyük önem taşıdığını belirtti.
05 Mart 2024

Üniversite’de Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli

Akdeniz Üniversitesi Kadın Çalışmaları ve Toplumsal Cinsiyet Araştırma ve Uygulama Merkezi (KATCAM), Antalya Valiliği, Antalya Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü koordinesinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında ortaklaşa düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Kadın Hakları Paneli” yoğun katılımla gerçekleştirildi.
05 Mart 2024

Akdeniz Üniversitesi’nde Antalya Fetih Sempozyumu düzenlendi

Akdeniz Üniversitesi ev sahipliğinde Antalya’nın Fethinin 817. yılı kutlamaları kapsamında düzenlenen Antalya Fetih Sempozyumu geniş katılımla başladı. Açılış oturumunda Prof. Dr. Feridun Emecen tarafından “Antalya Kent Tarihinde Temel Dönüşümler” konulu konferans verildi.
04 Mart 2024

Akdeniz Üniversitesi’nde Bölge Üniversiteleri Rektörler Toplantısı gerçekleştirildi

Akdeniz Üniversitesi’nde Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar başkanlığında bölge üniversite rektörleri ile toplantı gerçekleştirildi.
01 Mart 2024

Akdeniz Üniversitesi, YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar'ı ağırladı

Akdeniz Üniversitesi, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ı ağırladı. Üniversite yönetimi ile toplantıda buluşan Özvar, Akdeniz Üniversitesi’nin akademik üretkenlik, uluslararası yayın, öğretim üyelerinin ortaya koyduğu eserler bakımından önemli bir sıçrama gerçekleştirdiğini söyledi.
01 Mart 2024